Info Terkini Saluran Alternatif

MAKLUMAN
Permohonan ke Program UPM (Saluran Alternatif) telah dilanjutkan sehingga 02 Oktober 2022 (hanya permohonan yang tidak melibatkan proses temuduga sahaja yang masih dibuka untuk permohonan ini). Permohonan yang diterima sebelum jam 12.00 tengah hari pada 02 Oktober 2022 sahaja akan diproses ke peringkat seterusnya.
Harap Maklum.


PENGAMBILAN KIT PENDAFTARAN PELAJAR BARU SEMESTER PERTAMA 2021/2022 

Merujuk kepada pengumuman berkaitan dengan kepulangan calon ke UPM, pihak UPMET mengambil inisiatif untuk menyerahkan kit pendaftaran pelajar Program UPM (Saluran Alternatif) di pejabat kami bermula 15 November 2021 dengan mematuhi SOP yang telah ditetapkan oleh pihak MKN.


Program UPM Saluran Alternatif 

UPM menawarkan program sepenuh masa iaitu melalui Saluran Alternatif tanpa melalui Bahagian Pengurusan Kemasukan Pelajar (UPU) di Kementerian Pendidikan Malaysia.

Permohonan bagi Saluran Alternatif dikendalikan oleh UPM Education & Training, saluran ini memberi peluang kepada calon yang tidak mendapat tempat kemasukan ke UPM melalui laluan perdana walaupun memenuhi syarat minimum program UPM.

Pemohon yang mendapat tempat melanjutkan pengajian di peringkat bacelor tetapi program yang ditawarkan bukan dalam pilihan utama namun perlu melalui syarat minimum yang telah ditetapkan oleh UPM.